Benvolguts, 

Des de la junta directiva de l’Associació de Concerts estem sempre pendents de les necessitats de la nostra entitat i de les aspiracions que no volem deixar de tenir per seguir endavant. Aquestes aspiracions s’han materialitzat al llarg dels anys amb la inquietud d’assolir cada vegada un nivell més alt en els concerts que programem any rere any. Més concerts, més qualitat i més assistència són alguns dels reptes que ens hem proposat i que, amb la vostra connivència, queda palès que ho estem aconseguint. 

Però l’essència inquieta de l’Associació de Concerts no ens permet aturar-nos en la nostra tasca i, conscients que ens hem d’adaptar a les necessitats del S. XXI, hem engegat un nou projecte: l’Observatori Cultural Gaudí. Sota aquest títol encetem un seguit d’activitats de caire cultural (conferències, col·loquis, classes magistrals, col·laboracions amb altres entitats) dirigides a satisfer els possibles interessos dels nostres socis. 

La nostra aspiració no és altra que apropar més la música al públic des de diversos vessants i, sense descuidar les noves tecnologies, fer que aquesta entitat col·labori una mica més en la imperiosa necessitat que les humanitats, amb la música al capdavant, ens facin a tots plegats, una mica millors. 

Aquesta temporada us presentem tres col·loquis molt interessants i amb convidats de primer nivell tal i com podreu veure tot seguit:

MÚSICA, BALLET I PINTURA: “Simbiosi entre les tres disciplines i els seus creadors”

Divendres, 13 de novembre de 2020. El Círcol de Reus. 21:00h

CONVIDATS:

Elizabeth Cohen (directora artística del Ballet Contemporani de Catalunya)

Web Elisabeth Cohen

Joan Magrané (compositor reusenc de gran projecció internacional i guanyador, entre altres, del Premi Reina Sofía de Composició Musical 2013).

www.joanmagrane.com

David Callau (pintor i artista multidisciplinar de Cambrils, sol·licitat a galeries d’art de tot el món).

www.davidcallaugene.com

Foto: Jesús Umbría
Foto: Jesús Umbría

ASPECTES A TRACTAR: Entre d’altres, els especialistes convidats parlaran de la comunicació entre el músic, el coreògraf i l’artista plàstic a l’hora de posar en escena una obra, quin és i com és l’impuls creatiu en cadascun d’ells o com, aquesta creativitat, pot transformar el propi creador…

MÚSICA I CINEMA: “La utilització de la música clàssica i de nova creació en el cinema”

Divendres, 5 de febrer de 2021. El Círcol de Reus. 21:00h

CONVIDATS:

Daniel Villanueva (guionista, productor, director de cinema i director i fundador de l’Escola de Cinema de Reus, a més d’haver estat guardonat al Festival de Cannes i als premis Goya).

Web Daniel Villanueva

Àlex Gorina (crític de cinema i director i conductor de programes sobre cinema a TV3 i a Catalunya Ràdio com “La finestra indiscreta”, “Sala 33” o “La gran il·lusió”).

Arnau Bataller (compositor de música per a cinema destacant, entre d’altres, la de les pel·lícules “Perdona si te llamo amor”, “Polseres vermelles” o “La herencia Valdemar”).

www.arnaubataller.com

ASPECTES A TRACTAR: Entre d’altres, es parlarà sobre les funcions de la música en una pel·lícula, la implicació del compositor en la creació cinematogràfica o les tendències musicals actuals en el món del cinema…

MÚSICA I EMOCIONS: ”Transmissió de l’emoció compositor-intèrpret-receptor. Realitat o fal·làcia?”

Divendres, 7 de maig de 2021. El Círcol de Reus. 21:00h.

CONVIDATS:

Josep Maria Guix (compositor)

www.josepmariaguix.com

Marcel Gorgori (periodista, escriptor, presentador i conductor de        nombrosos programes especialitzats en música a la televisió i a la ràdio).

www.marcelgorgori.cat

ASPECTES A TRACTAR: Entre d’altres, es parlarà sobre la relació entre l’emoció i la sensibilitat. Tothom es pot emocionar? La finalitat de la música és aquesta? Pot emocionar igualment una música amb text o sense text?

Us convidem a participar en les activitats programades de les quals us anirem informant puntualment. Entre tots farem créixer la nostra entitat, la nostra cultura i la nostra ciutat.

Una vegada més, gràcies per la vostra confiança.

OBSERVATORI CULTURAL GAUDÍ.

Núria Puig, coordinadora

©Associacio de Concerts de Reus . Tots els drets reservats.