Benvolguts,

            L’Associació de Concerts de Reus va ser fundada el mes de setembre de 1921 i el primer concert va tenir lloc el mes de desembre del mateix any i va anar a càrrec del gran pianista francès Alfred Cortot, considerat un dels millors del món de l’època. Al llarg d’aquests cent anys d’ història hem gaudit d’ intèrprets de la talla de Daniel Barenboim, Alicia de Larrocha, Arthur Rubinstein, Pau Casals, Barbara Hendricks, Montserrat Caballé, Ivo Pogorelich, Victoria de los Àngeles, entre d’altres. 

Avui, la junta directiva i jo mateix tenim el plaer de presentar-vos la programació d’aquesta temporada 2021-2022, la segona de les dues en què commemorarem el Centenari de la nostra institució.

Un total de 35 activitats componen la nostra temporada d’enguany incloent-hi les col·laboracions amb la Fundació Teatre Fortuny, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, coproducció amb el Festival Accents, etc. Un 60% més que la darrera temporada 2020-21 i que engrandeix la nostra entitat amb més avantatges pels nostres socis, empreses i entitats col·laboradores.

Com a eix central de la nostra programació comptarem amb la nostra orquestra resident, l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en cinc concerts sota les batutes de l’italià Jacopo Sipari di Pescasseroli, el nord-americà Alexander Frey, l’argentí Luis Gorelik, el nostre estimadíssim Miquel Massana, que fins la temporada 20-21 va ser el nostre director assistent, i el mexicà Eduardo Álvarez. Cinc programes ben diferents on podrem gaudir de la música universal de Haydn, Beethoven, Schubert, Verdi, Chaikovsky, Puccini, Respighi i N. Skalkotas. En l’aposta de la nostra institució per la música del nostre país gaudirem en cada concert obres de Toldrà, Pueyo, Carles Baguer i J. Fàbregas. La col·laboració entre l’Associació de Concerts i la Fundació Teatre Fortuny obre nous camps d’actuació i dona peu a la creació del Cicle de Concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus i també a la participació de la nostra entitat en la Gala Internacional de Dansa Roseta Mauri.

Tindrem entre nosaltres a Los Aurora, grup de flamenco-jazz que està revolucionant l’escena musical nacional i internacional, en un concert en coproducció amb el Festival Accents, la Reus Big Band i la Cobla Montgrins, en uns concerts commemoratius d’Òmnium Baix Camp i la Colla Sardanista Rosa de Reus. També ens acompanyarà novament l’Orquestra Simfònica del Vallès en el ja tradicional Concert de Cap d’Any, que també es commemorarà el 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus, i gaudirem del baríton Àngel Òdena, una de les veus més cotitzades del moment en l’àmbit operístic mundial.

En el nostre cicle de cambra ens acompanyaran il·lustres reusencs com la cantautora establerta a Nova York Lau Noah i els Barhöf Ensemble, Comptarem també amb el reconegudíssim  pianista Daniel Ligorio amb un programa amb obres de Granados, Piazzola, Bernstein i Gershwin, el Trio Fortuny, i, fruit de la col·laboració entre l’Associació i Joventuts Musicals de Catalunya, podrem gaudir recitals de la jove flautista Marta Torres, el guitarrista Álvaro Toscano i els Cat Klezmer Trio.

L’Associació de Concerts de Reus ens estem engrandint, modernitzant, adaptant-nos a les exigències actuals i sent molt sensibles amb tots els temes socials que estan en la nostra societat. La nova directora assistent és la jove directora d’orquestra Lorena Escolar, que sens dubte ben aviat la veurem dirigint al Fortuny. A l’Observatori Cultural, coordinat per la Núria Puig, tindrem la presència de noms tan il·lustres com els periodistes Bernat Dedéu i Oriol Pérez Treviño, l’escriptor Màrius Serra, el cantautor i publicista reusenc Fito Luri, el director d’escena reusenc Jordi Vall així com el gran compositor i pianista Albert Guinovart. També des de l’Observatori col·laborem en l’organització del I Curs de tardor d’Òpera Marcel Gorgori a Reus.

Finalitzarem la temporada amb el nou cicle de concerts que, amb el nom de Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere, iniciem aquesta temporada i on gaudirem del meravellós Quartet Gerhard, el Cor Sant Esteve de Vila-seca, l’Orquestra Händel i l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus per a concloure aquestes dues temporades commemoratives del nostre Centenari.

Molts successos hi ha hagut i molt ha canviat el món des que a finals de 1921 un grup de melòmans reusencs, encapçalats pel Dr. Pere Barrufet, varen fundar l’Associació de Concerts de Reus. Mereixedors els nostres socis, patrocinadors, espònsors, col·laboradors, públic en general i la ciutat de Reus, de la nostra dedicació i esforç per mantenir el nivell que tots desitgem, l’Associació de Concerts de Reus vol agrair a tots ells i a l’Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya, el seu suport a la nostra institució al llarg d’aquests cents anys de vida musical.

Salutacions cordials,

Joan Sas Qué, president

Reus, setembre de 2021

Joan Sas Què

Estimats socis i públic amant de la música,

És un gran honor i plaer donar-vos la benvinguda a la temporada de concerts de l’Associació de Concerts de Reus per als anys 2023 i 2024 a través d’aquest programa de mà que hem renovat completament. Com a amants de la bellesa i l’emoció que la música en directe ofereix, estem emocionats de compartir amb vosaltres una altra apassionant temporada de notes, harmonies i melodies.

En nom de la Junta que tinc l’honor de presidir, m’agradaria expressar el nostre més sincer agraïment a tots els patrocinadors, col·laboradors, socis i administracions per haver fet possible aquesta meravellosa temporada de concerts. La vostra generositat i suport són fonamentals i ens permet portar artistes de renom internacional i emergents talentosos per gaudir d’una varietat de gèneres i estils que us convidarà a explorar noves emocions i connexions a través de la música.

Ens complau anunciar amb gran entusiasme la inauguració de la nova secció LíricOpera! de la nostra associació de concerts. Aquesta apassionant incorporació a la nostra programació permetrà als amants de la música gaudir d’interpretacions espectaculars d’òperes clàssiques i contemporànies. Amb veus líriques de renom i produccions meticuloses. Estem compromesos a portar l’art i la grandesa de l’òpera al cor de la nostra estimada ciutat.

Us convidem a ser part d’aquest viatge musical, a deixar-vos emportar per les emocions i les històries que cada nota i cada acord ens explicaran. Amb el vostre suport continuat, tenim la motivació de seguir portant la música als cors i les vides dels habitants de Reus i més enllà.

No hi ha dubte que aquesta temporada serà una oportunitat per crear moments inoblidables, així que us convido a unir-vos a nosaltres, a l’Associació de Concerts de Reus, una entitat centenària i degana a la nostra ciutat i, no cal dir-ho, a gaudir dels nostres concerts i activitats en aquesta celebració exultant de l’art, la música i la cultura.

Salutacions i molta música.

 

Joan Sas Qué, President

Reus, setembre de 2023

Marc Moncusí Solé

Iniciem aquesta nova temporada amb nous reptes artístics i moltes novetats com ara la creació del cicle LíricOpera! sota la direcció artística de Miquel Ortega i on gaudirem de les òperes “Dànae recorda” del nostre compositor resident Joan Magrané i “The Metamorphosis” de Igor Escudero en una coproducció amb el Festival LittleOpera de Zamora.

Al capdavant de la nostra orquestra resident tindrem els Mestres José Miguel Rodilla, Francesco di Mauro, Eduardo Diazmuñoz i Miguel Salmon del Real i també podrem gaudir l’art d’alguns dels millors solistes del nostres país com ara els pianistes Albert Guinovart i Alba Ventura, el guitarrista Àlex Garrobé, el violoncel.lista Oriol Aymat, la soprano Marta Matheu i el tenor Josep Fadó. Comptarem també amb la presencia del nostres Quarte Telemann i Ensemble Vocal Felix Mendelssohn.

Un any més la nostra entitat coprodueix amb el Festival Accents on enguany podrem gaudir la presència del reconegudíssim guitarrista Chicuelo.

L’Harmonie Ensemble sota la direcció del Mestre Pascual Cabanes ens interpretarà la meravellosa Simfonia N. 9 de Gustav Mahler i amb l’Orquestra Simfònica del Vallès iniciarem l’any 2024 en l’esperadíssim i ja tradicional Concert d’Any Nou.

La solidaritat i la col·laboració amb entitats de la nostra ciutat i territori són cabdals en la línia artística de l’Associació. Així doncs, el concert del 24 de novembre serà commemoratiu del 25è aniversari de Canal Reus TV amb la Simfonia N. 6 “Pastoral” de Beethoven i el Concert per a Piano i Orquestra N. 1 de Mendelssohn i el 3 de maig tindrem els Esclat Gospel Singers al Teatre Fortuny en un concert benèfic a favor de la Lliga Contra el Càncer.

I ja per finalitzar, el nostre Observatori Cultural, sota la direcció de la Núria Puig, ens presentarà tres interessantíssims col·loquis al voltant de la música i d’altres disciplines.

Moltes gràcies i gaudiu la música!

 

Marc Moncusí Solé, Vicepresident i Director Artístic

Reus, setembre de 2023

Música excepcional per una temporada excepcional! En record de Xavier Blanc.

Un total de 33 activitats componen la nostra temporada d’enguany incloent-hi les col·laboracions amb la Fundació Teatre Fortuny, El Círcol de Reus, Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Joventuts Musicals de Catalunya i coproduccions amb el Festival Accents i Associació Joan Manén de Barcelona, engrandint la nostra entitat amb més produccions i avantatges pels nostres socis, empreses i entitats col·laboradores.

Comptarem amb el gran compositor reusenc Joan Magrané com a nou Compositor Resident de la nostra entitat per aquestes properes temporades on algunes de les seves obres seran interpretades per diversos artistes i orquestres. De la mateixa forma, el nostre Observatori Cultural li dedicarà un monogràfic on ell mateix parlarà de la seva producció musical i de les obres seves que s’interpretaran al llarg de la temporada.

Com no pot ser d’altra manera, a l’Associació sempre mirem cap al futur. Fruit d’això és la creació de l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn, dirigit pel reusenc Albert Galcerà i el Quartet Telemann, quartet de corda on el violinista també reusenc Pau Fogàs n’és el seu primer violí i director artístic. D’aquesta manera a la nostra entitat ampliem horitzons artístics i de producció liderats per grans músics de la nostra ciutat.

Com a eix central de la programació comptarem amb l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, sota les batutes de l’uruguaià Diego Naser, els mexicans Eduardo Álvarez i Rodrigo Macías i la nostra directora assistent Lorena Escolar, que s’acomiadarà amb aquest concert de la seva residència d’aquestes dues darreres temporades amb l’Associació. Uns programes ben diferents on podrem gaudir de la música universal de Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart i Schönberg, entre d’altres. La col·laboració iniciada la darrera temporada entre l’Associació de Concerts i la Fundació Teatre Fortuny que donà peu a la creació del Cicle de Concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, enguany es transforma amb el nom de Cicle Xavier Blanc de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus, en record del nostre estimat Xavier Blanc que ens va deixar fa gairebé un any, i també a la participació de la nostra entitat en la Gala Internacional de Dansa Roseta Mauri.

Iniciarem temporada amb el reusenc Fito Luri en un concert en coproducció amb el Festival Accents. Tindrem entre nosaltres a Las Migas, grup femení de flamenco-jazz que està revolucionant l’escena musical nacional i internacional, també en coproducció amb el Festival Accents, l’Orquesta Carlos III del Real Coliseo del Escorial que sota la direcció de Juan Manuel Alonso es presentarà per primera vegada a Catalunya amb obres de Granados, Pedrell i Mompou entre d’altres compositors. El dissabte 26 de novembre iniciarem un nou minicle que porta per nom “Un Nadal de música!” on gaudirem de l’Original Sountrack Orchestra, l’Escolania de Montserrat en el Concert de Nadal que tindrà lloc a la Prioral de Sant Pere, la Banda Unió Musical de Tarragona + Cobla Reus Jove, el Kambrass Quintet i  l’Orquestra Simfònica del Vallès en el ja tradicional i festiu Concert de Cap d’Any.

Al Teatre Fortuny també comptarem amb la presència del gran baríton veneçolà Gaspar Colón que canta amb freqüència amb l’Orquestra Filharmònica de Los Ángeles, Simfònica Simón Bolívar, Teatro alla Scala i els pianistes Noelia Rodiles i David Boldrini.

En el cicle de cambra al Círcol ens acompanyaran el jove violista de gamba Miguel Bonal, el pianista mexicà David Rodríguez de la Peña, la jove violinista de les nostres contrades Inés Issel, l’Ennèagon Ensemble, el pianista Àlex Alguacil, el duet format per la violinista Kalina Macuta i el pianista Daniel Blanch en un concert en coproducció amb l’Associació Joan Manén de Barcelona i el finalitzarem amb un recital de la violinista albanesa Abigeila Voshtina.

A l’Associació de Concerts de Reus ens estem engrandint, modernitzant, adaptant-nos a les exigències actuals i sent molt sensibles amb tots els temes socials de la societat actual. Si la darrera temporada fèiem ressò de la nostra directora assistent Lorena Escolar, enguany podem també dir que la dona compositora tindrà un paper molt important en aquesta temporada, ja que en els concerts de l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus s’interpretaran en cada un d’ells obres de la catalana Anna Cazurra, Mariana Martínez, Rebecca Clarke i Maddalena Laura Lombardini. Tanmateix la nostra entitat també col·labora en el concert benèfic organitzat pel Círcol de Reus a favor de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls. A l’Observatori Cultural, coordinat per la Núria Puig, tindrem la presència de noms tan il·lustres com el dramaturg reusenc Francesc Cerro Ferran, l’abans esmentat Joan Magrané i també els directors dels Conservatoris de Reus i de Vila-seca, Rosanna García i Josep Solórzano que ens parlaran sobre “Música i educació”.

Finalitzarem la temporada amb el Cicle de Primavera a la Prioral de Sant Pere, que vàrem iniciar la darrera temporada amb gran èxit i on gaudirem de l’estrena del Quartet Telemann de l’Associació de Concerts de Reus, l’Orquestra de la URV, l’Orquestra Camerata XXI-Ciutat de Reus dirigida per Lorena Escolar i Joel Bardolet com a concertino-solista-director i finalitzarem amb l’Ensemble Vocal Felix Mendelssohn de la nostra entitat.

Molts successos hi ha hagut i molt ha canviat el món des que a finals de 1921 un grup de melòmans reusencs, encapçalats pel Dr. Pere Barrufet, varen fundar l’Associació de Concerts de Reus. Mereixedors els nostres socis, patrocinadors, espònsors, col·laboradors, públic en general i la ciutat de Reus, de la nostra dedicació i esforç per mantenir el nivell que tots desitgem, l’Associació de Concerts de Reus vol agrair a tots ells i a l’Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya, el seu suport a la nostra institució al llarg d’aquests cents anys de vida musical.

Salutacions cordials,

Joan Sas Qué, president

Reus, setembre de 2022

ASSOCIACIÓ DE CONCERTS DE REUS

Junta directiva

 

President
Joan Sas Qué
Vicepresident 
Marc Moncusí Solé
secretària
M.Carme Just Masdéu
tresorera
Rosa Maria Perelló Obradó
vocal
Emili Argilaga Tarragó
vocal
Glòria Barberà Mariné
vocal
Montserrat Cardona Saperas
vocal
Jordi Freixes Comas
vocal
Estanislau Salvadó Sans

Director artístic
Marc Moncusí Solé
Director Assistent
Albert Torrebella
Director Artístic LíricOpera!
Miquel Ortega
Compositor resident
Joan Magrané
Director Artístic i violí del quartet telemann de l’associació de concerts
Pau Fogàs Lomas
Director Ensambre vocal felix mendelssohn de l’associació de concerts
Albert Galcerà

Cap de comunicació, premsa i publicitat
Jaume Piñol de la Mata
coordinadora “observatoriCultural”
Núria Puig Ribas

ASSOCIACIÓ DE CONCERTS DE REUS

Estructura organitzativa

 

Logo-Assoc-n-300
©Associacio de Concerts de Reus . Tots els drets reservats.